Vanlı esnaflar en durgun zamanlarını yaşıyor

TAKİP ET

Pandemi nedeniyle birçok sektör zor günler geçirirken, giyimciler de en durgun dönemi yaşıyor. Vanlı esnaf Adnan yılmaz ile küçük bir değerlendirme yaptık.

Pandeminin en çok etkilediği sektörler arasındaki giyimciler, zor günler geçiriyor. Yüzde 50 indirime rağmen piyasada ciddi bir durgunluğun olduğunu belirten giyimcilerden Adnan yılmaz“Vatandaşın önceliği gıdaya yöneldi. Giyim sektöründe büyük indirimlere rağmen hareketlilik yok” diyor. 

 VATANDAŞ ESKİSİYLE YETİNİYOR”

Pandemi nedeniyle birçok sektör zor günler geçirirken, giyimciler de en durgun dönemi yaşıyor. Birçok firma yüzde 50’ye varan indirimlere gitmesine rağmen beklediğini göremiyor. Giyimci esnafı Adnan Yılmaz“İşlerin durgunluğu nedeniyle artık aylık ödemelerimizi yapamaz hale geldik. Yüzde 50 indirime gittik ama henüz istediğimiz hareketliliği bulamadık.

EN ÇOK SATIŞ YAPTIĞIMIZ DÖNEMDİ GEÇEN YILLARDA 

Pandemi işlerimizi baya bir düşürdü. Vatandaş şuanda gıda derdine düşmüş, giyimden çok gıda sektörü hareketli. Vatandaş artık daha çok eski elbiseleriyle yetinmeye çalışıyor. Vatandaşın geliri de düştü, işsizlik de çok arttı.Her yıl bu aylarda en çok satış yaptığımız dönemdi bizim için şimdilerde günlük sıftahımız bile olmuyor. Birçok sektör kapalı olunca insanlar işsiz kalıyor” diye konuştu.
 

esnaf yüzde elli pandemi vatandaş