VASKİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, ilçelerde sürdürdüğü su ve kanalizasyon çalışmaları ile yılların ihmalini gideriyor.

 VASKİ bazı mahallelerde sorunun acil olmasını göz önünde bulundurarak ihale çıkılmadan kendi öz kaynak ve elemanlarıile su hattı çekimi gerçekleştiriyor.

Gürpınar İlçesinin iki mahallesine yapılan çalışmalarda hem su hem de kanalizasyon hatları çekilerek, mahallelinin yılladır süren sorunları çözüldü.

Gürpınar İlçesine bağlı Akpınar Mahallesine bin 120 metrelik 200’lük ve 150’lik çaplı borularla kanalizasyon hattı yapım işlemleri devam ediyor. Hat için ekipler yoğun mesai harcıyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Aynı ilçenin Yukarı Kaymaz Mahallesine de ek su hattı çekilmesi hizmeti veriliyor. Mahallede devam eden çalışmalarda 700 metrelik ek su hattı için VASKİ ekipleri büyük uğraş veriyor. İhaleye çıkılmadan VASKİ’nin kendi imkânları ile gerçekleştirdiği çalışmalar ileride artacak nüfus yoğunluğu da hesaplanarak 75’lik hat çekimi yapıldı.