VASKİ DİKENLİ MEZRAYIDA SUYA KAVUŞTURDU

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, tüm ekipleri ileimkânlarınıhizmet için seferber ediyor. Kışın ağır mevsim şartlarında bile kesintisiz mesai yapan ekipler vatandaşların imdadına koşmak için geceli gündüzlü gayret gösteriyor.

 

Gürpınar İlçesi Yedi Salkım  Mahallesine bağlı  Dikenli   Mezrasının yeni su hattı talebi değerlendirilerek yapımına karar verildi. Bunun üzerine hareket geçen ekipler suyun bir an önce verilmesi için kar ve soğuk dinlemeden 24 saat durmaksızın mesai yaptı.

 Ekiplerin 600 metrelik yeni hat çekimi büyük zorluklarla gerçekleştirildi.  Yenihat çalışması yapılan arazide görev yapan ekipleri çocuklarda meraklı gözlerle izledi.

İki gün süren çalışma sonunda 600 metrelik yeni su hattı ile birlikte Dikenli mezrası kesintisiz suya kavuşturuldu. 

Ayrıca Gürpınar’ın Akpınar Mahallesinde  karayolları yol genişletme çalışmasında yol altında kalan içme suyu şebeke hattının yeri değiştirilerek 280 metrelik yeni hat çekimİ yapıldı.

Dikenli Mezrası halkı kar kış ve soğuk demeden gece bile çalışan ekipleri kutlarken, bu çalışmada büyük emekleri olan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ve VASKİ Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç’e teşekkür ettiler.