VASKİ, ERCİŞ'DE ASIRLIK SORUNLARI ÇÖZMEDE SONA GELDİ

TAKİP ET

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)Erciş İlçesi için yeni projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

 

Geçen hafta içerisinde Erciş Atık Su Arıtma Tesisi Başbakan Binali Yıldırım’ın tele konferans sisteminden katılımı ile törenle hizmete alınmıştı.

VASKİ, bu kez de Erçiş’in 100 yıllık su ihtiyacını karşıyalayacak yeni bir hamle gerçekleştirdi. Devreye alınan 5 yeni su deposu ile birlikte su sorunu tamamen tarihe karışmış oldu.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Erciş’de devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, hizmetlerin son durdumu hakkında yetkililerden brifing aldı.

Önce Erciş Mahalle muhtarları ile Yapılan toplantıya katılan Tekataş, daha sonra çalışmaların devam ettiği alanları gezdi.

Yapımına geçen yıl başlanan bu yıl hizmete alınan 5 yeni içme suyu depolarını yerinde inceleyen Tekataş‘’Amacımız Erciş'i kesintisiz suya kavuşturmaktı, bunun başardık. Bundan sonra her türlü tedbiri almaya ve yatırımlarımızı hızlandırmaya devam edeceğiz” dedi

Tekataş,hizmetin gitmediği yer bırakmayacak derecede hızlı ve kararlı bir şekilde çalışmlarımızı sürdürüyoruz.Sayın Valimizin büyük destek,gayret ve teveccühleri ile her ilçemizde eksikliklerin giderilmesine yönelik ekiplerimizin çalışmları var. Tüm çalışanlarımızı üstün gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi

   ÇALIŞMALARI  YERİNDE İNCELEDİ

 

VASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçe genelinde daha sağlıklı içme suyu temin etmek için yaptığı çalışmalar vatandaşların yüzünü güldürdü.

 VASKİ’nin yeni yaptığı içme suyu depolarındaki yenileme çalışmaları sayesinde vatandaşların uzun yıllarıdır yaşadıkları sıkıntılar son buldu.

 

VASKİ, Işıklı Mahallesi 2 bin 500 ,Salihiye Mahallesinde  bir adet 5 bin, 2 adet 2 bin 500,  Solaha Mahallesinde bin metreküplük 5 yeni su deposunu hizmete aldı.

Bu arada  Erciş kanalizasyon hatlarını yenileme çalışmalarını da  hız kesmeden devam ediyor. Alkanat Mahallesinde bin 200 metre 200'lük hat  çalışmaları bitirilidi.  Diğer mahallelerdede ek kanalizasyon hat yapım çalışmaları sürdürülüyor.