Veliaht Prens Selman, Erdoğan'la Görüşmek İstedi

TAKİP ET

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suudi veliaht prensi Selman, Cumhurbaşkanımız ile Arjantin'de görüşmek istedi. Biz de buna bir engel görmüyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüşmek için bir engel görmediklerini belirterek "Suudi veliaht prensi Selman, Cumhurbaşkanımız ile Arjantin'de görüşmek istedi. Biz de buna bir engel görmüyoruz" ifadelerini kullandı."ABD'YE, TEHDİT GELİRSE GEREĞİNİ YAPARIZ DEDİK"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

ABD ziyaretlerinde Suriye'nin tüm boyutlarını, İdlib'i, Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunda neler yapmaları gerektiğini konuştuklarını belirten Çavuşoğlu, "Fırat'ın doğusundan bize gelen taciz ateşlerinden sonra verdiğimiz cevaplarla sahada neler yapabileceğimizi gösterdik. Hem de baktık ABD'yi rahatsız ettik. Onlara, 'tehdit gelirse gereğini yaparız' dedik." ifadelerini kullandı.

"YPG, ABD'NİN VERDİĞİ DESTEK NEDENİYLE ÇOK ŞIMARDI"

YPG'nin, ABD'nin verdiği destek nedeniyle çok şımardığını söyleyen Çavuşoğlu, "YPG bizim için tehdittir ve bu terör örgütüne karşı elimizden geleceğini yapacağımızı söyledik. ABD'ye, 'Neden taciz atışlarını engellemiyorsunuz dedik.' Biz sınırımızın öbür tarafında var olan tehdidi engellemek için her şeyi yaparız." dedi.AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

Bakan Çavuşoğlu, AİHM'ninKasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği "serbest kalsın" kararı ile ilgili ise "Kendi kararlarıyla çelişiyor, hukuki değildir. Buna itiraz ediyoruz."şeklinde konuştu