Yabancı işadamlarından Bursa çıkarması

TAKİP ET

Bursa ticaretinin lokomotifi BTSO'nun Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile hayata geçirdiği projeyle 22 ülkeden 200 yabancı işadamı Bursalı firmalarla işbirlikleri kuruyor

Türkiye'deki oda ve borsalar arasında en çok Uluslararası Rekabeti Geliştirme (UR-GE) projesi yürüten Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), tekstilin başkenti Bursa'da sektör oyuncularının rekabetini güçlendirmek için yeni bir organizasyona daha imza attı. BTSO, Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle 'Bursa Tekstil Sektörünün Uluslararası Rekabet Gücünün Geliştirilmesi' Projesi kapsamında kente gelen 23 ülkeden 200'e yakın işadamı Bursalı firmalarla yeni işbirlikleri kuracak.

"ÜLKEMİZ GÜVENLİ BİR LİMAN"
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından devletin ekonomik alanda attığı adımların ve hayata geçirdiği reform paketlerinin piyasaları olumlu yönde etkilediğini söyledi. Türkiye'nin yurt dışındaki yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olduğunu söyleyen Başkan Burkay, UR-GE Projesi kapsamında Türkiye'nin üretim üssü Bursa'da sektörlerin ihracatını ve rekabetini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

"7 BİNE YAKIN ALICIYI AĞIRLADIK"
Alım heyeti organizasyonlarının gerek sektörlere gerek turizme gerek de kent ekonomisine büyük katkılar sunduğunu ifade eden Başkan Burkay, "Firmalarımız UR-GE destekleri kapsamında ürün gamındaki son koleksiyonları yabancı alıcılara sunma imkânı yakalıyor. Bursa iş dünyası olarak alım heyeti organizasyonlarına büyük önem veriyoruz. Yabancı yatırımcıları Bursalı firmalarla buluşturmak için hayata geçirilen Ticari Safari Projemiz kapsamında bugüne kadar 7 bine yakın alıcıyı Bursa'ya getirdik. Rekabetin hızla arttığı dünyada üyelerimizi avantajlı bir konuma taşımayı amaçlıyoruz. Bursa'mızın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor" dedi.

'TÜRK ÜRÜNLERİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Rusya'dan TDL tekstil firma temsilcisi olarak Bursa'ya gelen Natalya Anisimova da Bursa'nın ve Türkiye'nin tekstil sektöründeki kalitesinin standartların üzerinde olduğunu belirterek, "Türkiye ile yaklaşık 5 yıldır ticaret yapıyoruz. Yeni işbirlikleri kurabilmek için burayı ziyaret ettik. Bize göre Türk ürünlerinin kalitesi her zaman çok yüksek. Türk ürünlerinin kalitesinden asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.