Yaralı 62 Peşmerge Türkiye'ye Sevk Edildi

TAKİP ET

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yaralı Peşmergelerin havalimanına gelişi ve girişi Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ın açıklaması Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Reşid'in açıklaması Yaralı Peşmerge Karwan Hasan ile röportaj Yaralı Peşmerge Muhammed Kasım ile röportaj Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadele sırasında yaralanıp, bölgede tedavisi yapılamayan 62 Peşmerge Türkiye'ye gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 

Yaralı Peşmergelerin havalimanına gelişi ve girişi
Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ın açıklaması
Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Reşid'in açıklaması
Yaralı Peşmerge Karwan Hasan ile röportaj
Yaralı Peşmerge Muhammed Kasım ile röportaj Irak'taki terör örgütü DAEŞ ile mücadele sırasında yaralanıp, bölgede tedavisi yapılamayan 62 Peşmerge Türkiye'ye gönderildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil Uluslararası Havalimanından yaralı 62 Peşmerge'yi uğurlamaya ailelerinin yanı sıra Türkiye Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Muhsin Muhammed Reşid ve diğer hükümet yetkilileri katıldı.

Peşmergelerin Türkiye'ye gönderilmesine ilişkin havalimanında gazetecilere açıklama yapan Başkonsolos İnam, "DAEŞ ile mücadelede yaralanan 62 Peşmergeyi beraberlerindeki bazı refakatçilerle birlikte Türkiye'ye gönderiyoruz." dedi.

Peşmerge Bakanlığında Sağlık İşlerinden Sorumlu Dr. Reşid de Türkiye'nin Peşmerge güçlerine ilk defa yardım etmediğini hatırlatarak son iki yılda 450 Peşmerge'nin farklı tarihlerde Türkiye'de tedavi edildiğini dile getirdi.

Musul'un doğusundaki Keske bölgesindeki bir çatışmada ayağından yararlanan, bu nedenle yürümekte zorluk çeken Karwan Hasan da ikinci kez tedavi olmaya gittiğiTürkiye'nin kendilerini unutmadığını söyledi.

Diyala'nın Celavla kasabasında iki yıl önce ayağından yaralanan ve koltuk değneği yardımıyla yürüyen Muhammed Kasım ise daha önce tedavi için Yunanistan'a gönderildiğini ancak orada tam olarak iyileşemediğini,Türk doktorların ellerinde şifa aradığını aktardı.

Yaralı Peşmergeler, Erbil Uluslararası Havalimanından tarifeli uçakla Ankara Esenboğa Havalimanına hareket etti.