Yargıtay müebbedi bozdu

TAKİP ET

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında gazeteci Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak tutuklanmıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, söz konusu kişiler için kararını verdi.

Yargıtay, Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’a anayasayı ihlal suçundan verilen müebbet cezasını bozdu. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın anayasayı ihlal suçunu değil ancak FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işlediklerine karar verdi. FETÖ’nün darbe çağrışımı davasında Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, Mehmet Altan’ın, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından beraatine hükmetti.

 

 

 

 

Yargıtay, Altan kardeşler, Nazlı Ilıcak, anayasayı ihlal suçundan, verilen müebbet cezasını bozdu, Ahmet Altan,Nazlı Ilıcak, anayasayı ihlal suçunu değil, ancak FETÖ’ye bilerek,isteyerek yardım etme suçunu,işlediklerine karar verdi, FETÖ’nün darbe çağrışımı davasında, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, diğer tutuklu sanıkların tahliye talepleri, reddeden mahkeme, Mehmet Altan’ın, yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığından, beraatine hükmetti,