Yollarının asfaltlanmasını halaylar çekerek kutladılar

TAKİP ET

Çatak'ın Bilgi Mahallesi yolu asfaltla buluştu. Yıllardır bekledikleri hizmete kavuşan mahalleliler, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'e teşekkür ederek, mutluluklarını asfalt üzerinde halay çekerek gösterdiler.

Yıllardır özellikle kışın ulaşımında büyük sıkıntı yaşanan Bilgi Mahallesi'nin 26,5 kilometrelik yolunda genişletme çalışması ve istinat duvarları tamamlandıktan sonra sıcak asfalt çalışması yapıldı. Van Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle yapılan asfaltlama çalışmasını incelemek için Bilgi Mahallesi'ne giden Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, mahallelilerden büyük ilgi gördü. 

YOL MEDENİYETTİR                       

Akgül'ü mahallenin girişinde karşılayan vatandaşlar, asfalt üzerinde Kürtçe şarkılar söyleyerek birlikte halay çektiler. Akgül burada yaptığı konuşmada, vatandaşlara hizmet etmek için büyük çaba içersinde olduklarını ve sorunların tek tek çözüldüğünü söyledi. Bilgi Mahallesi'nin yolunun çok kötü olduğunu anlatan Akgül,"Yol medeniyettir. Bu yıl yol için büyük kaynaklar ayırdık. Programımızda Bilgi Mahallemizin de yolu vardı. Bu yolu da tamamlayarak asfaltlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonra inşallah artık mahallenin yolu kapanmayacak" dedi.