Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
10:39
Dr. Fojlaley'den Sıfır Atık Vizyonuna Plazma Teknolojisi Desteği
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
Reklam
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Dayakçı Koca Mağdur Olmuş !
Ekonomi
Yayınlanma: 20 Nisan 2016 - 15:30

Dayakçı Koca Mağdur Olmuş !

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde aile içi şiddet nedeniyle bir süre önce evden uzaklaştırma cezası alan Bilal .Y., evine 60 metre uzakta sokak ortasında yatıp kalkıyor. Pişman olduğunu söyleyen koca, "Saçını tutup ’öteye git’ demek suç mu" dedi.

Ekonomi
20 Nisan 2016 - 15:30
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dayakçı Koca Mağdur Olmuş !
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde aile içi şiddet nedeniyle bir süre önce evden uzaklaştırma cezası alan Bilal .Y., evine 60 metre uzakta sokak ortasında yatıp kalkıyor. Pişman olduğunu söyleyen koca, "Saçını tutup ’öteye git’ demek suç mu" dedi.
İslahiye Aydınlık Mahallesi 35. Sokak’ta oturan Bilal Y. (45), 15 yıl önce kaçırarak evlendiği eşi Kifayet Y. ile sık sık sosyal medyaya takılması konusunda tartıştı. Kifayet Y., bu tartışmada eşi hakkında kendisine şiddet uygulandığı iddiasıyla 40 gün önce suç duyurusunda bulundu. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Bilal Y., 15 gün evden uzaklaştırma cezası aldı. Eşinin talebi üzerine mahkeme evden 15 günlük evden uzaklaştırma cezasını 3. kez uzattı. Soğuk ve yağmurlu havalar nedeniyle yaklaşık 1 hafta, evden 60 metre uzağa park ettiği aracının içerisinde yatan Bilal Y., havaların ısınması ile çocuklarının evden getirdiği battaniyeyi sokak artasına sererek, sokakta kalmaya başladı. Yaklaşık 40 gündür eşinden uzakta yaşayan Bilal Y., eşine şiddet uygulamadığını savunarak, eşi ile barışmak istediğini söyledi.

"SAÇINI TUTUP ’ÖTEYE GİT DEMEK SUÇSA..."
Eşinin saçını tutup, öteye git demesi nedeniyle ceza aldığını belirten Bilal Y, "Evden 60 metre uzaklaştırmam var. Ancak suçumun ne olduğu bilmiyorum. Saçını tutup ’öteye git’ demem suç ise o zaman suçumu kabul ediyorum. Eşimden özür diliyorum. Tüm mahallede buna şahit. Ben 15 yıldır evliyim 12 ve 6 yaşlarında 2 çocuğum var. Bir gün eşimle tartıştık eve polis geldi, emniyette gittik. Bana evden uzaklaştırma cezası geldi. 40 gündür evime giremiyorum. Evime 60 metre uzakta yatıp kalkıyorum. Çocuklarımı göremiyorum. Eşimle tartışma nedenim, sosyal medyadır. Sosyal medya benim evliliğime zarar verdi. Bir sosyal paylaşım sitesinde bulunan 2 bin 850 tane arkadaşı var. Bunların yanında eve geldiğimde benimle de ilgilensin. Çocuğun biri evde diğeri kayın pederde kendisi çarşıda geziyor. Gece 2 yada 3 kadar sosyal paylaşım sitesinde zaman geçirir. 11 aydır evin kirasını ödüyorum, masraflarını karşılıyorum. Şimdiki eşime aşık olduğum için ilk eşimden boşanarak, bununla evlendim. Allah şahidimdir ki, ben eşime bir fiske dahi vurmadım. Ancak küfrettim. İnkar etmiyorum. Sinir hastasıyım ama eşime ve çocuklarıma şiddet uygulamıyorum" dedi.

"EŞİME ÇOK ŞANS VERDİM"
Bilal Y., ip aldığını belirterek, kendisini ağaca asarak intihar edeceğini kaydetti. Kifayet Y. ise Bilal Y.’nin intihar söylemine inandığını belirterek, ceza nedeniyle eşini suçladı. Boşanma davası açtığını belirten Kifayet Y., "Eşimle 15 yıldır anlaşamıyorum. Eşim bana şiddet uyguladığı için evde uzaklaştırma aldı. Ben de boşanma davası açtım zaten. Eşimin intihar edeceğini söylemesini pek inandırıcı bulmuyorum. Daha önce de çamaşır suyu, tuz ruhu içti, sırf kendisi ile barışayım diye. Biz artık bir araya gelemeyiz. Ne zaman bir araya gelsek, hemen kavga ediyoruz. Eşime çok şans verdim ama bu saatten sonra hiçbir şansı kalmadı. Bana kullandığı arabayı da vaat etse, fikrim aynı kalır" diye konuştu.
Kifayet Y. eşinin sokakta kalıp kendisini komşularına rezil ettiğini belirterek, "Sokaklarda yatmasın. Annesi, babası var. Gitsin oğlunda kalsın, oğlu çağırıyor. Ancak kendisi bunu kabul etmiyor. Eşim çok yalancı, yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş. Eşimin aklı yerinde değil, aklı gidip geliyor. İki yönlü bir insan eşim orada yatma nedeni kendisini bana acındırmak. Benim ona karşı sevgi ve saygım bitti, ben onu istemiyorum belki bin kişi aracı yolladı. Ben hepsine ’yok’ dedim. Bu iş artık dönülmez bir hal aldı" diye konuştu.
Aydınlık Mahallesi Muhtarı Yakup Kaya da çiftin barışması için aracılık yaptığını fakat sonuç alamadığını ifade etti. Kaya, "Bilal Y. ve ailesi bizim mahallede ikamet etmekte, eşiyle arasında sorunlar var eşiyle arasını düzeltmek için çaba sarf etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Sorunları aile içi bir geçimsizlik diye biliyorum. Bilal Y. dinlediğimde o hakli, eşi Kifayet Y.’yi dinlediğimde de o haklı. Artık sorun nedir tam bilmiyorum. Eşini iknaya gittiğimde eşi bize kapıyı dahi açmadı. Hatta Kifayet Y. çok sevdiği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesi halinde bile barışmayacağını söyledi. Benim amacım yuvaları dağılmasındır. Ancak çabalarım boşa gittiğini görüyorum" ifadelerini kullandı.
Eşini çok sevdiğini belirten Bilal Y., eşiyle barışmaması halinde ise bir süre daha sokakta yaşamaya devam edeceğini, bir kaç gün sonra ise intihar edeceğini söyleyerek, eşiyle barıştırılması talebini yineledi.
(İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Dr. Fojlaley'den Sıfır Atık Vizyonuna Plazma Teknolojisi Desteği
Dr. Fojlaley'den Sıfır Atık Vizyonuna Plazma Teknolojisi Desteği
Ömer İnci'den İzzet Çoban'a Tam Destek
Ömer İnci'den İzzet Çoban'a Tam Destek
Salih Yıldız İlköğretim Okulu'nda Yazar-Öğrenci Buluşması
Salih Yıldız İlköğretim Okulu'nda Yazar-Öğrenci Buluşması
Mayıs Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
Mayıs Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
Van’da TOKİ’den 161 Konut Fırsatı
Van’da TOKİ’den 161 Konut Fırsatı
Çok Okunan Haberler
Heyelan Vurdu, Şebeke Gitti: Çatak'ta Vatandaşlar Mağdur
Heyelan Vurdu, Şebeke Gitti: Çatak'ta Vatandaşlar Mağdur
Malatya Beşik Gibi Sallandı
Malatya Beşik Gibi Sallandı
Başkan Güngöralp, MHP Lideri Bahçeli’yi makamında ziyaret etti
Başkan Güngöralp, MHP Lideri Bahçeli’yi makamında ziyaret etti
Son Yorumlananlar
Avrupa Halk Pazarı'nda Esnaf İsyanı Vergi Veren Kaybediyor
Avrupa Halk Pazarı'nda Esnaf İsyanı Vergi Veren Kaybediyor
Van hayvan pazarında bayram hareketliliği
Van hayvan pazarında bayram hareketliliği
Van sokakları Van Gazetesi şikayet hattında
Van sokakları Van Gazetesi şikayet hattında
Yeni Sayaç İstemeyen Çiftçiler Yol Kapattı
Yeni Sayaç İstemeyen Çiftçiler Yol Kapattı

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Van Haberleri Gazetesi
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber. Van Haberleri Gazetesi, Son Dakika Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi alanlarında en güncel haber, analiz, röportaj ve özel dosyaları sizlere sunuyoruz. Sitemizde yer alan yazı, fotoğraf ve videoların her hakkı saklıdır; kaynak gösterilmeden veya izin alınmadan kullanılamaz. Tüm içerikler yazarlarına aittir.

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber