Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
14:41
Van Haber - VAN İPEKYOLU BELEDİYE EŞ BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Van Haber
  3. Ali GEYİK, DİYARBAKIR MUTFAĞINDA
Van Haber
Yayınlanma: 01 Haziran 2021 - 18:20
Güncelleme: 13 Haziran 2021 - 12:03

Ali GEYİK, DİYARBAKIR MUTFAĞINDA

TAŞPAKON ailesinden Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ali GEYİK, Diyarbakır'a misafir oldu.

Van Haber
01 Haziran 2021 - 18:20
Güncelleme: 13 Haziran 2021 - 12:03
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ali GEYİK, DİYARBAKIR MUTFAĞINDA
Tüm aşçılar ve pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON): Ülkemizin saklı kalmış lezzetlerinin tanıtılması münasebetiyle il il dolaşmak, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri gün yüzüne çıkarmak ve tanıtmak amacıyla yapılan faaliyetlere pandemi sürecinde de devam ediyoruz. 

TAŞPAKON başkanı Öner ÇULFAZ’ın önderliğinde başlatılan unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin gün ışığına çıkarılması daha önce belirtilmiş ve bu yönde çalışmalar başlatılmıştı. Özellikle Mezopotamya mutfağı örneklerini mutfağında barındıran Diyarbakır mutfağı için Dicle Üniversitesi Aşçılık programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş hocamızın bireysel çabaları ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle 2020 yılı içerisinde 63 adet coğrafi işaret başvurusu yapılmış ve bunlardan Diyarbakır İçli Köftesi, Kuru Dolması, Simindirik Çorbası, Kabak Meftunesi, Üsküre Kebabı, Kenger Boranisi, Tavuk Eşkenesi, Tirit Yemeği ve somut olmayan kültürel varlıkların gastronomi örneklerinden Diyarbakır Şehriyesi coğrafi işaret almaya hak kazandı. 28 Mayıs Cuma günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın Gastro İnavasyon Merkezine çevrilecek olan alanında yapılan lansmanda TAŞPAKON olarak Diyarbakır’ımızın ve Cüneyt Hocamızın yanında olduk. Zira bir il olarak en fazla başvuru yapılan il olmakla birlikte geri kalan 54 dosyanın da bu yıl içinde tescil edileceğini bildiren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet KAYA, bu yemeklerin ticarileştirilmesi gerektiğini ve gastronomi turlarının artacağını belirtti. 
TAŞPAKON ailesinden doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ali GEYİK, Doğu anadolu Kadın Kolları Başkanı Fatoş SAĞLAM , Doğu Anadolu Gençlik Kolları Başkanı Cengiz GÜNDÜZ, Malatya Aşçılar Derneği Başkanı Nihat ERTAN , Diyarbakır Aşçılar Pastacılar ve Kadayıfçılar Derneği Başkanı Ahmet KAÇICI ve Diyarbakırlı Şef Nurettin SEYREK’in katıldığı lansman 9 çeşit yemeğin tadım olarak dağıtılması ile son buldu. 

Diyarbakır mutfağındaki yemekleri ön plana çıkaran Cüneyt hocamızı tebrik ediyor, Cüneyt hocamızın emeklerini destekleyen ve bu işi bu günlere taşıyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyoruz."dedi.

Van GAZETESİ HABER
# ali geyik# doğu# anadolu# aşçılar# pastacılar
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Van Haber - VAN İPEKYOLU BELEDİYE EŞ BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Van Haber - VAN İPEKYOLU BELEDİYE EŞ BAŞKANI İSTİFA ETTİ
İran'daki gelişmeler Van'a nasıl yansıyor
İran'daki gelişmeler Van'a nasıl yansıyor
Van Haber - Van'da Etkileyici Sergi
Van Haber - Van'da Etkileyici Sergi
Van Haber - Van'da Yukarıdurak Köyü Çözüm Bekliyor
Van Haber - Van'da Yukarıdurak Köyü Çözüm Bekliyor
Van’da Yol ve Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Van’da Yol ve Altyapı Çalışmaları Sürüyor
Çok Okunan Haberler
Van'da Motor Faciası 
Van'da Motor Faciası 
Van Haber - Van Büyükşehir’de Yeni Atamalar Yapıldı
Van Haber - Van Büyükşehir’de Yeni Atamalar Yapıldı
Van Haber - Van'da yangın - Çocuk Hayatını Kaybetti
Van Haber - Van'da yangın - Çocuk Hayatını Kaybetti
Son Yorumlananlar
Van'da Hüsrev Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı Mezuniyet Coşkusu
Van'da Hüsrev Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı Mezuniyet Coşkusu
Vanspor Tarihinin En Yüksek Bütçesini Kullandı
Vanspor Tarihinin En Yüksek Bütçesini Kullandı
2800 Yıllık Şamran Suyu Artık Akmıyor
2800 Yıllık Şamran Suyu Artık Akmıyor
Afet Kuşman Özkaçmaz'dan Basın ve Kamuoyuna
Afet Kuşman Özkaçmaz'dan Basın ve Kamuoyuna

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber
Van Haberleri, Van Haber Gazetesi, Van Son dakika Haber, güncel haberlerin yanı sıra okuyucularına analizler, röportajlar ve özel dosyalarla da zengin bir içerik sunar. Böylece, Van ve çevresinde vanhaber, Van Haberleri, Sondakika van. Van Haber. Van Haber Gazetesi ve Van Haberleri tarafından kurulmuştur.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Yazılan yazılar yazarlara aittir. Van Gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber