KORONA VİRÜSÜNE KARŞI AŞI HAYAT KURTARACAKMI Vanhaber Vanhaberleri

TAKİP ET

Vanhaber vanhaberleri Tianjin Üniversitesi'nden bilim insanları, virüse karşı ağızdan alınan bir aşı geliştirdiklerini açıkladı.

  Vanhaber vanhaberleri 

Tianjin Üniversitesi'nden bilim insanları, virüse karşı ağızdan alınan bir aşı geliştirdiklerini açıkladı. Üniversite test aşamasının sürdüğünü vurgularken, uzmanlar bir aşının geliştirildiğinden emin olunması için insanlar üzerinde tekrar tekrar yapılan testlerin olumlu sonuç ver Tianjin Üniversitesi'nden bilim insanları, virüse karşı ağızdan alınan bir aşı geliştirdiklerini açıkladı.


 Üniversite test aşamasının sürdüğünü vurgularken, uzmanlar bir aşının geliştirildiğinden emin olunması için insanlar üzerinde tekrar tekrar yapılan testlerin olumlu sonuç vermesi gerekliliğinin altını çiziyor.mesi gerekliliğinin altını çiziyor.


COVID-19 adı verilen korona virüsünün Çin’den Avrupa ve Ortadoğu’ya yayılmasıyla gözler, dünya çapında yürütülen aşı çalışmalarına çevrildi. Uzmanlar Çin’den Avustralya’ya çok sayıda bilim insanının üzerinde çalıştığı olası aşıların test aşamasını geçip insanlar üzerinde etkili hale gelmesinin aylar alacağını söylese de, son günlerde gelen bazı açıklamalar umut yarattı.

HEM AŞI, HEM HASTALAR İÇİN TEDAVİ YÖNTEMİ’

Son olarak, Çin’in başkenti Pekin’in yakınlarında bulunan Tianjin Üniversitesi’nden bilim insanları, virüse karşı ağızdan alınan bir aşı geliştirdiklerini açıkladı. Çin devlet gazetelerinden Global Times’ın haberine göre, projenin başındaki profesör Huang Jinhai aşının aynı zamanda enfekte olan hastalar için potansiyel bir tedavi görevi gördüğünü de savundu.


Üniversitenin Çin basınına verdiği görselde tabletler görülüyor.NASIL İŞLİYOR?

Buna göre, ağızdan alınan kapsüller, süt tabletleri veta toz halinde alınabilecek aşı, ‘Saccharomyces cerevisiae’ adı verilen bir mayayı taşıyıcı olarak kullanıyor ve korona virüsün üzerindeki bir proteini hedef alarak antikorlar üretiyor. Huang, aşının mukozada bağışıklık kazandırarak enfeksiyonu engelleyebileceğini söyledi.


Global Times’daki haberde Huang’ın kendisinin dört doz aldığı aşının yan etki yaratmadığı, üniversitenin klinik testler için ortak arayışında olduğu belirtildi.


UZMANLAR: AYLAR SÜRECEK

Çin’in Rusya Büyükelçisi Zhang Hangui’nin de dün yaptığı “Aşıyı bulduk” açıklaması heyecan yaratmıştı. Ancak uzmanlar, insanlarda ilk kez görülen yeni korona virüsüne karşı aşı geliştirmenin aylar süreceğine dikkat çekmiş, büyükelçinin Rus basınına yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını savunmuştu. Uzmanlar, bir aşının geliştirildiğinden emin olunması için insanlar üzerinde tekrar tekrar yapılan testlerin olumlu sonuç vermesi gerekliliğinin altını çiziyor. Bu nedenle, Çin’den gelen açıklamalar bazı çevrelerde ‘piyasaları rahatlatma girişimi’ olarak da yorumlanıyor.

MODERNA FİRMASI TESTLERE NİSANDA BAŞLIYOR

Bununla birlikte, aşı için Çin dışındaki çalışmalar da sürüyor. Son olarak Beyaz Saray, aşı geliştirme çabalarına ve virüsten korunma önlemlerine 1 milyar dolar fon ayıracağını açıkladı. İlaç şirketi Moderna’nın geliştirdiği bir diğer aşı da nisan ayı sonlarında insanlar üzerinde denenmeye başlanacak. İlk teste 20 ila 25 sağlıklı gönüllünün katılması, sonuçların da temmuz veya ağustos aylarında kesinleşmesi bekleniyor. İlk tur denemenin başarılı olması halinde, binlerce kişi üzerinde ikinci test aşamasına geçilecek. Moderna’nın bu aşıyı, virüsün genetik diziliminin ocak ayında çıkarılması sonrası geliştirmeye başlamıştı.


VANGAZETESİ

tianjin Üniversites global times’d ‘saccharomyces cerevi virüse karşı ağızdan alınan bir aşı korona virüs çin bilim adamları van haber van haberleri van gazetesi