Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
11:44
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı İstifa Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
  1. Haberler
  2. Van Haber
  3. GÜNEYDOĞU VE İÇ ANADOLU'DAN İGFA'YA TAM DESTEK
Van Haber
Yayınlanma: 28 Aralık 2020 - 11:44

GÜNEYDOĞU VE İÇ ANADOLU'DAN İGFA'YA TAM DESTEK

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Ajans Komisyonu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde Vali, Belediye Başkanları, cemiyet ve dernekleri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, merdiven altı internet haber sitelerinden siyasetten ekonomiye, bürokrasiden STK’lara kadar her kesimin rahatsız olduğunu, kurumsal olmayan merdiven altı internet sitelerinin internet yasası ile erişime engellenmesi gerektiğini söyledi.

Van Haber
28 Aralık 2020 - 11:44
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜNEYDOĞU VE İÇ ANADOLU’DAN İGFA’YA TAM DESTEK
İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Ajans Komisyonu, ocak ayında başlayacak İGF Haber Ajansı (İGFA), İGF Reklam Ajansı ve İGF TV projeleri kapsamında Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki Vali, Belediye Başkanları, cemiyet ve dernekleri ziyaret etti. Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Malatya, Kayseri ve Aksaray’da yapılan ziyaretlerde İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, İGF Saymanı ve Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hatice Türkan, İGF Genel Sekreteri ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Gülizar Gülebak, İGF Hukuk Komisyonu Başkanı ve Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, İGF Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar,Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Büyüktimur, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Kayseri İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Duygu Uludaşdemir ve Aksaray İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Ayşe Alp  hazır bulundu.

“MERDİVEN ALTI İNTERNET HABER SİTELERİ ERİŞİME ENGELLENMELİ”

Ziyaretlerde konuşma yapan İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde internet gazeteciliğinin öneminin daha da öne çıktığının altını çizerek, “Bugün Türkiye’de haberler artık cep telefonları ile anında okuyuculara internet medyaları sayesinde ulaşıyor. Burada en büyük sorun sosyal medya ve merdiven altı internet haber siteleridir. Sosyal medyada aşırı derecede bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Haliyle vatandaşlar, haberin doğruluğunu internet medyalarıyla test ederek o bilgiye inanmaktadır. İnternet medyalarının doğru bilgiyi paylaştığına emin olmak isteyen vatandaşları, merdiven altı internet haber siteleri maalesef yanıltmaktadır. Bunun için kurumsal olmayan merdiven altı internet medyalarının çıkarılacak internet yasası ile BTK tarafından erişme engellenmesi ülkemizde medyanın geleceğini kurtaracaktır” dedi.



“İGF PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR”

İGF olarak internet medyasının pandemi sürecinde en büyük sorununun ekonomik gelirlerinin ciddi şekilde düşmesi olduğuna vurgu yapan İGF Genel Başkanı Demir, “İGF Yönetim Kurulu olarak 81 ildeki üyemiz olan dernek ve cemiyetlerimizden gelen talep üzerine gelirleri arttırıcı projeler üretmeye başladık. İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı, İGF TV ve igfhaber ile internet medyalarımızın gelirlerini arttırıcı projelerimizi nasip olursa ocak ayında hayata geçiriyoruz. Amacımız, mesleki açıdan istihdama katkı sağlamak ve internet medyalarının gelirlerini arttırmak. 81 il, Almanya, Azerbaycan ve KKTC’deki toplamda 2 bin 500 internet medyası üyesiyle ülkemizde ciddi bir haber ağına bir yıl gibi sürede kavuştu. Bu proje, medyanın dijitale dönüşmesinde önemli bir adım. Projemize açık destek olan başta milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız, STK başkanlarımız ve gecesini gündüzüne katan İGF yönetim kurulumuza milletimiz ve ülkemiz adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İNTERNET YASASINA ZEMİN HAZIRLIYORUZ”

Pandemi sürecinin tüm sektörlerde olduğu gibi medya sektöründe de kalıcı etkilerinin olduğunu ifade eden Mesut Demir, “Covid-19, maalesef tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse yaşam açısından ciddi etkilemiştir. Covid-19 aşısının en kısa zamanda faydalı olacağını, özlem duyduğumuz günlere yeniden kavuşmamızı umut ediyoruz. Ancak görünen o ki, bu tür hastalıklarla 1-2 yıl boyunca mücadele edeceğiz. Medya, vatandaş ile yöneticiler arasında bir köprüdür. Medya, vatandaşın sorunlarını yöneticilere, yöneticilerin duyuru ve hizmetlerini vatandaşa aktarmakla sorumludur. Gerçek gazeteci, araştırmacıdır. Duygularını, kinini, nefretini habere yansıtmaz. Doğru olan neyse, vatandaşa aktarmakla yükümlüdür. Bu vicdani ve kamusal bir sorumluluktur. Bu çerçevede art niyetli ve mesleki anlamda etik kurallarına uymayan haberler yapan medyalar, merdiven altı internet medyalarıdır. Bugün attığımız adım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın üzerinde çalıştığı internet yasasına zemin hazırlayan bir projedir. Bu proje siyasetten bürokrasiye her kesimin ciddi şekilde rahatsız olduğu, ülkemizin en önemli sorunlarından birini yok edecek adımdır. Ülkemizin geleceği için attığımız bu adım, aynı zamanda ülkemizin ve medya sektörünün geleceğini kurtaracaktır. Umuyorum en kısa zamanda çıkacak internet yasası ile ülkemizin belinde kambur olan sorun çözüme kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Van POSTASI
# i̇gf
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Bahçıvan Mahallesi'nde Kadın Eliyle Değişim
Bahçıvan Mahallesi'nde Kadın Eliyle Değişim
Van'da Tartışmalı İnşaata Mühür Vuruldu
Van'da Tartışmalı İnşaata Mühür Vuruldu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı İstifa Etti
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı İstifa Etti
Van’da Kayıp Genç İçin Arama Çalışması Başlatıldı
Van’da Kayıp Genç İçin Arama Çalışması Başlatıldı
Vanlılar Dikkat! Saatlerce Kesilecek
Vanlılar Dikkat! Saatlerce Kesilecek
Çok Okunan Haberler
Van'da 50 Üründe Aykırılık Tespit Edildi
Van'da 50 Üründe Aykırılık Tespit Edildi
Koma Amed'in Van Konseri İçin Geri Sayım Başladı
Koma Amed'in Van Konseri İçin Geri Sayım Başladı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Son Yorumlananlar
Yazar Ferdi Cancan'dan Bilim Kurgu Eseri
Yazar Ferdi Cancan'dan Bilim Kurgu Eseri
Van’da Vatandaşlardan Yetkililere Kaldırım Çağrısı
Van’da Vatandaşlardan Yetkililere Kaldırım Çağrısı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Van'da Zorlu Koşullarda Eğitim Gören Çocukların Yardım Çığlığı
Van'da Zorlu Koşullarda Eğitim Gören Çocukların Yardım Çığlığı

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Van Haberleri Gazetesi
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber. Van Haberleri Gazetesi, Son Dakika Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi alanlarında en güncel haber, analiz, röportaj ve özel dosyaları sizlere sunuyoruz. Sitemizde yer alan yazı, fotoğraf ve videoların her hakkı saklıdır; kaynak gösterilmeden veya izin alınmadan kullanılamaz. Tüm içerikler yazarlarına aittir.

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber