Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
11:44
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı İstifa Etti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
  1. Haberler
  2. Van Haber
  3. HİLE YAPAN FİRMALARA CEZA
Van Haber
Yayınlanma: 17 Ocak 2020 - 16:02
Güncelleme: 17 Ocak 2020 - 16:48

HİLE YAPAN FİRMALARA CEZA

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, laboratuvar sonucuyla gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen firmaların bilgilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletti.

Van Haber
17 Ocak 2020 - 16:02
Güncelleme: 17 Ocak 2020 - 16:48
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HİLE YAPAN FİRMALARA CEZA

VAN GAZETESİ- Van HABER

Laboratuvar sonucuyla belirlenen gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen firmaların bilgilerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ileten, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, tarafından belirlendi. Ardından  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun talimat vermesiyle illerdeki 365 oda ve borsa genel sekreterliklerinde olan üye firmalara disiplin ve para cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu Hakkında Yönetmelik istinaden gerekli işlemlerin başlatılması talep edildi. Talimat üzerine bakanlık tarafından gönderilen insan sağlığını etkileyen  bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten veya satan firmaların listesi de eklendi.  Bunun yanı sıra oda ve borsa bünyesindeki disiplin kurulları, meslek şeref ve haysiyetine uygun düşmeyen tavır ve hareketlerde bulunanlar, satışa arz olunan malların niteliği veya miktarı bakımından gerçeğe aykırı beyan verenler, nizami olmayan ölçü ve tartı aletlerini bilerek kullananlar için farklı cezalar uygulayabiliyor. Sağlık kurallarına uymayan, hileli, karışık, standartlara aykırı ve kalitesiz mal imal eden ve satanlara uyarı, kınama ve para cezaları gibi muhtelif cezalar verebiliyor. Bu cezalar ihlallerin derecesine göre belirleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, 14 Ocakta taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ve çikolataların yer aldığı 229 firmaya ait 386 parti ürünü kamuoyuyla paylaşmıştı. Konuyla ilişkin duyurunun yapıldığı 2012 yılından bu yana birçok firmaya ait 3 bin 202 parti ürün tüketicilere açıklanmış oldu. Yapılan denetimler sonucu bazı alkolsüz içeceklerde, takviye edici gıda ürünlerinde, şekerli mamullerde, bitki çay ve kahvede ilaç etken maddesi katıldığı tespit edilmişti. Bazı firmaların ballarında taklit ve tağşiş yapıldığı anlaşılırken, salçada, baharatlarda, çay ve kahvede gıda boyası, süt ve süt ürünlerinde nişasta, jelatin ve bitkisel yağ, zeytin yağlarında da farklı tohum yağları kullanıldığı ortaya çıkan bilgiler arasında. Bu gıdalarda olduğu gibi kırmızı et ve et ürünlerinde domuz eti, tek tırnaklı eti, at eti, soya, kanatlı eti, sakatat, deri dokusu ve baş eti tespit edilmişti.





VAN GAZETESİ

Haber: Sevda Yetkin
Montaj: Nuray Kaçmaz
Fotoğraf: Tahir Çiçek



# hİle yapan fİrmalara ceza# van gazetesi# tarım ve orman bakanlığı gıda ve kontrol genel müdürlüğü# laboratuvar# türkiye odalar ve borsalar birliği# tobb başkanı rifat hisarcıklıoğlu# disiplin ve para cezaları# disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulu hakkında y
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Türkmenoğlu: Eski Van Şehri Yeniden Ayağa Kalkıyor
Türkmenoğlu: Eski Van Şehri Yeniden Ayağa Kalkıyor
Van TSO: Uçuş Sorunu Artık Çözülmeli
Van TSO: Uçuş Sorunu Artık Çözülmeli
Ahşaba Şekil Verip Geleceklerini Kuruyorlar
Ahşaba Şekil Verip Geleceklerini Kuruyorlar
Bahçıvan Mahallesi'nde Kadın Eliyle Değişim
Bahçıvan Mahallesi'nde Kadın Eliyle Değişim
Van'da Tartışmalı İnşaata Mühür Vuruldu
Van'da Tartışmalı İnşaata Mühür Vuruldu
Çok Okunan Haberler
Van'da 50 Üründe Aykırılık Tespit Edildi
Van'da 50 Üründe Aykırılık Tespit Edildi
Koma Amed'in Van Konseri İçin Geri Sayım Başladı
Koma Amed'in Van Konseri İçin Geri Sayım Başladı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Son Yorumlananlar
Yazar Ferdi Cancan'dan Bilim Kurgu Eseri
Yazar Ferdi Cancan'dan Bilim Kurgu Eseri
Van’da Vatandaşlardan Yetkililere Kaldırım Çağrısı
Van’da Vatandaşlardan Yetkililere Kaldırım Çağrısı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
Van Sahil Yolu Projesinde Son Etap Heyecanı
BAŞKAN ASLAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI
BAŞKAN ASLAN ÖĞRENCİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Van Haberleri Gazetesi
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber. Van Haberleri Gazetesi, Son Dakika Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi alanlarında en güncel haber, analiz, röportaj ve özel dosyaları sizlere sunuyoruz. Sitemizde yer alan yazı, fotoğraf ve videoların her hakkı saklıdır; kaynak gösterilmeden veya izin alınmadan kullanılamaz. Tüm içerikler yazarlarına aittir.

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber