Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federesyonu Genel Başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal,Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri de Haydar Aliyev'dir. Haydar
Aliyev, Azerbaycan’ı en kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine sokmuştur, Türk dünyası ve Türkiye ile kurmuş olduğu iyi dostluk sayesinde Türk dünyasının gerçek liderlerinden biri olmuştur." Dedi.
Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev
çıkarmak için gece gündüz çalışmaktadır. Azerbaycan İlham Aliyev'in sayesinde dünya devletleri arasında yerini almıştır." Şeklinde konuştu.
Ünsal,"Ölümünden sonra Haydar Aliyev sevgisi halkın arasında ve devletin bütün birimlerinde daha fazla artmıştır. Haydar Aliyev’in büyüklüğünü kanıtlayan en önemli unsur halkının büyük sevgisidir. Devletlerde iz bırakmış birçok liderlerin heykelleri tahrip edilmiş, indirilmiş, unutulmuş gitmiştir. Gün geçtikçe Haydar Aliyev’in heykelleri artmakta o derecede de anılmakta ve aranmaktadır. Azerbaycan’ın unutulmaz Milli ve Daimi Lideri Haydar Aliyev’i rahmetle ve minnetle anıyoruz. Nur içinde yatsın.”dedi.
Azerbaycan'ın topraklarının yüzde yirmi beşinin Ermeniler tarafından işgal edildiğini vurgulayan Ünsal, Azerbaycan'a destek vermeliyiz. Azerbaycan'ın dostu olduğu gibi düşmanları da vardır. İşgal edilen
topraklar sulh yolu ile alınmadığı takdirde savaş yoluyla almaktan başka çare yoktur savaş yoluyla da Azerbaycan bu toprakları alacak güçtedir.” şeklinde konuştu.













