Anasayfa
  • Van Haber
  • Turizm
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Spor
  • Siyaset
  • Bilim-Teknoloji Eğitim Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Van Van Gazetesi Van Haberleri
  • Ara
SON DAKİKA:
15:44
Van iline yakışır seminer
11:44
Tüm Şehirlerin Burcu Olsaydı Van'ın Ne Olurdu?
10:48
Ankara'da Roket Fabrikasında Patlama - Ölü ve Yaralılar
10:39
Van'da Hayvan Yetiştiricisi Artan Fiyatı Normal Buldu
09:48
Açık Oto pazarı cep yakıyor - Bakan var, alan yok
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Reklam
  1. Haberler
  2. Van
  3. İmamoğlu'ndan "Rantçılara Bu Süreci Kurban Ettirmeyiz
Van
17 Haziran 2020 - 12:02

İmamoğlu'ndan "Rantçılara Bu Süreci Kurban Ettirmeyiz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da katıldığı canlı yayında, kent içi ulaşımın temel unsurlarından taksiler için yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurmuştu.

Van
17 Haziran 2020 - 12:02
4 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İmamoğlu'ndan “Rantçılara Bu Süreci Kurban Ettirmeyiz
Reklam
Reklam
Reklam
İMAMOĞLU’NDAN “YENİ TAKSİ” AÇIKLAMASI: “RANTÇILARA BU SÜRECİ KURBAN ETTİRMEYİZ”


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz 12 Haziran’da katıldığı bir TV programında, İstanbul’a, teknolojik uygulamalarla donatılmış 5 bin yeni taksi kazandıracaklarını duyurmuştu. İmamoğlu, bazı çevrelerden gelen “tehditvari” açıklamalara yanıt verdi. “İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki birkaç taksi galericisi değildir” diyen İmamoğlu, “Sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar. Plaka fiyatları ile geçim sağlayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz. İstanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her şahıs, karşısında devleti bulacaktır. Yani yasaların İBB’ye verdiği her yetki kullanmaktan imtina etmeyiz” dedi.



İstanbul büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 Haziran’da katıldığı canlı yayında, kent içi ulaşımın temel unsurlarından taksiler için yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurmuştu. İstanbul’a 5 bin yeni sarı taksi kazandıracaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Prensipleri var; elbise tek tip olacak, 3 vardiya çalışacak. Herkes istediği gibi hareket edemeyecek. Elektronik sistemle donatıyoruz bu 5 bin taksiyi. QR koduyla, İstanbulkart’la beraber taksi paranızı ödeyeceksiniz. Hem taksi eksiğini gidereceğiz hem de bir taksi modeliyle aslında piyasayı dengede tutacağız. Bir nevi İstanbul’a özgü taksi üretimine de start vermiş olacağız bu çalışmayla. Bizim burada koruyacağımız alan, İstanbullu olacak” demişti.


“ESNAFIMIZLA, GERÇEK TEMSİLCİLERİYLE OTURUP, TARTIŞACAĞIZ”


Bu duyurunun ardından gündeme gelen konu, kamuoyunda çokça tartışılmaya başladı. İmamoğlu, bazı çevrelerden “tehditvari” açıklamalar gelmesi üzerine, bir değerlendirme yaptı. İstanbul’da son günlerde taksi sürecinin tartışıldığının farkında olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

“Geçen hafta cuma günü, yeni bir sürecin başlatılacağını 5.000 yeni taksinin İstanbul'a katılacağını dile getirmiştim. Elbette bunun bir kural, bir paylaşım ve aynı zamanda bir süreci var. Biz, pazartesi günü 5.000 taksiyi sürece katmayacağız. Bu bir öngörü, bir çalışma; ama kararlı bir çalışma. Bu kararlı çalışmada şunu dile getirelim: Evet, biz esnafımızla, esnafımızın gerçek temsilcileri ile odayla oturup bunları tartışacağız, konuşacağız. Neyi konuşmadık ki bunu konuşmayacağız; elbette konuşacağız. Ama hiç kimse, sadece ve sadece kendini çıkarı üzerinden hareketle bizi kısıtlamaya kalkmasın. İBB, İstanbul'un 16 milyon insanını temsil eder ve ona göre hareket eder. Yani İstanbul halkının, taksi ihtiyacı olup olmadığına karar verecek makam, Bağcılar Oto Galerisi’ndeki birkaç taksi galericisi değildir. Bunu bir kere altını çizelim. Sakın bizi başka şeylerle tehdit etmeye çalışmasınlar.”


“YASALARIN İBB’YE VERDİĞİ HER YETKİYİ KULLANMAKTAN İMTİNA ETMEYİZ”


“Bilimsel araştırmalarla, üniversite raporlarıyla İstanbul'un yeni taksilere ihtiyaç duyduğu açıktır. Bütün dünyada bunun örneği vardır. Kaldı ki pandemi süreci ile beraber bütün dünyada, özellikle karantina sonrası, özel araç ve taksi kullanımının arttığı da nettir. Elbette ki, İstanbullunun konforlu taksi kullanma hakkı konusunda hassas davranacağız. Plaka fiyatları ile geçim sağlayan rantçılara bu süreci kurban etmeyiz, ettirmeyiz. İstanbul'da düzeni bozucu bir fiile giren her şahıs, karşısında devleti bulacaktır. Bunun altını çizelim. Yani yasaların İBB’ye verdiği her yetki kullanmaktan imtina etmeyiz. Şunu söyleyelim: Gerçek taksi esnafı, çok ama çok rahat olsun. Hiç dert etmesin. Ama taksinin sahibi ama takside çalışan benim emekçi kardeşim hiç endişe etmesin. Yeni sistemde herkesin çalışma ve kiralama koşulu da iyileşecek. On binlerce esnafımız, on binlerce insanımız, bu işten ekmek kazanan insan da rahat edecek. Sosyal güvencelerinden sosyal haklarına kadar, sürecin disiplin altına alınması konusunda yeni bir dönemi başlatacağız. Herkesin gönlünü ferah tutmasını istiyorum.”


“SABIRLA BİZİ TAKİP EDİN”


“İstanbul'un düzeni için, İstanbul'un disiplini için, turiste, gelen konuğa, İstanbullunun kendisine hizmet verirken, en iyi şekilde hizmet etmesi için, esnafının güvenliği için, taksinin biçimi, şekli için mücadelemizden bizi kimse ama kimse alıkoyamaz. Bütün bunlara esnafımızla birlikte karar vereceğiz. Onlar karar verecekler. Onun için belki birkaç yüz kişi üzülecek ama binlerce taksi emekçisi ve milyonlarca İstanbullu, bu güzel yeni taksi uygulamamızdan mutlu olacak. Bunun bir sürece ihtiyacı var. Sabırla bizi takip edin. Arkadaşlarım, bütün teknik açıklamaları hem vatandaşlarımıza yapacak hem esnafımıza ve odaya yapacak bizi takip etmeye devam edin diyorum. Taksi konusunda, benim 16 milyon insanımın gönlü rahat olsun.”


VANGAZETESİ

# İbb# imamoğlu# ekrem imamoğlu# büyükşehir# istanbul# taksiciler# esnaf# “bilimsel araştırmalarl# bağcılar oto galerisi’n# İbb başkanı ekrem İmamoğlu# # vangazetesi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Van Erciş karayolunda kaza! 1 yaralı
Van Erciş karayolunda kaza! 1 yaralı
Vanlı İş İnsanı Ahmet Çetiz'den Van Spora Destek
Vanlı İş İnsanı Ahmet Çetiz'den Van Spora Destek
Van'da 35 şahısa yasal işlem
Van'da 35 şahısa yasal işlem
Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde yapay zeka dönemi
Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde yapay zeka dönemi
Son Haberler
Van iline yakışır seminer
Van iline yakışır seminer
Tüm Şehirlerin Burcu Olsaydı Van'ın Ne Olurdu?
Tüm Şehirlerin Burcu Olsaydı Van'ın Ne Olurdu?
Ankara'da Roket Fabrikasında Patlama - Ölü ve Yaralılar
Ankara'da Roket Fabrikasında Patlama - Ölü ve Yaralılar
Van'da Hayvan Yetiştiricisi Artan Fiyatı Normal Buldu
Van'da Hayvan Yetiştiricisi Artan Fiyatı Normal Buldu
Van'da Ekonomik Durumlar Kurbana Yansıdı Mı?
Van'da Ekonomik Durumlar Kurbana Yansıdı Mı?
Çok Okunan Haberler
Van Halkından Zam Kararına Sert Tepkisi
Van Halkından Zam Kararına Sert Tepkisi
Vanda kurban pazarında talep ve fiyatlar yükseliyor.
Vanda kurban pazarında talep ve fiyatlar yükseliyor.
VAN'DA VASKİ'YE 11 BİN TL ÖDEDİ AMA SORUN ÇÖZÜLMEDİ
VAN'DA VASKİ'YE 11 BİN TL ÖDEDİ AMA SORUN ÇÖZÜLMEDİ
Van Haber - Van'da 10 kişi tutuklandı - Uyuşturucu, Hırsızlık, Cinsel Taciz, Fuhşa Aracılık Etme
Van Haber - Van'da 10 kişi tutuklandı - Uyuşturucu, Hırsızlık, Cinsel Taciz, Fuhşa Aracılık Etme

Ana Sayfa
Van Haber
Turizm
Dünya
Ekonomi
Sağlık
Spor
Siyaset
Bilim-Teknoloji
Eğitim
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Altın
  • Kadın
  • Kamu Alımları
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Manken
  • Medya
  • Moda
  • Sağlık
  • Seo - Yazılım
  • Spor
  • Yemek
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber
Bu Tubittum Basın Yayın Medya Grup tarafından kurulmuştur.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Yazılan yazılar yazarlara aittir.
Van Gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber