Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
11:14
Van Haber - İsrail İran'a Saldırdı: Bu Savaş Van'ı Ne Kadar Etkiler?
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. TBMM'den 'Bende Doğru Haberin Yanındayım' çağrısı
Güncel
Yayınlanma: 13 Nisan 2022 - 15:15

TBMM'den 'Bende Doğru Haberin Yanındayım' çağrısı

Türkiye'nin ilk milli ajansının yayımladığı ilk bültenin 102'inci yılı, Türkiye'de internetin doğuşunun 29'uncu yılı dolayısıyla '12 Nisan Ruhu' ile başlatılan "Bende doğru haberin yanındayım" kampanyasının tanıtımı İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yöneticilerinin de katılımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde yapıldı.

Güncel
13 Nisan 2022 - 15:15
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM'den 'Bende Doğru Haberin Yanındayım' çağrısı
ANKARA (İGFA) - TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve Başkanvekili Ümit Babacan ile birlikte TBMM'de basın açıklaması yaptı. Doğru haber alabilme hakkı adına başlatılan "12 Nisan Ruhu" kampanyasının duyurusunu yapan Milletvekili Yağcı, İnternet Gazeteciliği Yasası için de gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Herkesin doğru ve güvenilir haber kaynağına ihtiyacı olduğunu belirten Milletvekili Yağcı, bu hassasiyetin ilk bülteninin yayınlandığı 12 Nisan ruhuyla gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Halide Edip Hanım ve Yunus Nadi Bey'in Bilecik - Lefke (Osmaneli) İstasyonu'nda yaptığı görüşme sonrası doğan milli hareketin sözcüsü olmak üzere bir ajansın yayına başlaması fikrinin Mustafa Kemal Paşa tarafından kabul gördüğünü ve 6 Nisan'da kurulan Anadolu Ajansının ilk bültenini 12 Nisan 1920 Pazartesi günü yayınladığını anımsatan Yağcı, "En sahih havadis ve malumat alabilme hakkı adına bu hassasiyetin internet gazeteleri ve yayın kuruluşları tarafından, 12 Nisan ruhu ile gösterilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Herkesin doğru ve güvenilir haber kaynağına ihtiyacı bulunduğunu belirten Yağcı, bu kaynağı sağlayan, doğru haberin yayılmasına inanan kurum ve kuruluşları oluşturdukları internet sitesi aracılığıyla kampanyaya desteğe davet etti.

İnternet ve sosyal medya ile birlikte insanların kişisel haklarına yönelik sıkıntılı süreçlerin yaşandığına dikkati çeken Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, "TBMM'de Dijital Mecralar Komisyonu'nda ciddi çalışmalar yapıldığını biliyor, kanun teklifinin en kısa sürede Meclis'e gelmesini bekliyoruz. Emek harcayarak çaba gösteren, internet gazeteciliğinin hakkını koruyarak doğru haber vermeyi teşvik edecek bir yasal düzenlemenin yapılacağına inanıyoruz. Çalışmalara gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla İnternet Gazetecileri Federasyonu ve yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açıklama sonrasında İGF Genel Başkanı Mesut Demir ve yönetim kurulu üyeleri, 102 yıl önce yayımlanan ilk 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
TEDxİskele 29 Haziran’da
TEDxİskele 29 Haziran’da "Ufkun Ötesi" Temasıyla Sizlerle
Van Haber - Vanlılar Dikkat! TOKİ Başvuruları Açıldı
Van Haber - Vanlılar Dikkat! TOKİ Başvuruları Açıldı
Van Haber - Van’da sürücüleri etkileyecek haber
Van Haber - Van’da sürücüleri etkileyecek haber
Van'da Hüsrev Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı Mezuniyet Coşkusu
Van'da Hüsrev Paşa İlkokulu 4-B Sınıfı Mezuniyet Coşkusu
Van Haber - İsrail İran'a Saldırdı: Bu Savaş Van'ı Ne Kadar Etkiler?
Van Haber - İsrail İran'a Saldırdı: Bu Savaş Van'ı Ne Kadar Etkiler?
Çok Okunan Haberler
Van Haber - Van'da 2'nci Kitap Fuarı Kapılarını açıyor
Van Haber - Van'da 2'nci Kitap Fuarı Kapılarını açıyor
Van Haber - Van'da Lüks Otomobil Sıhke Gölü'ne Uçtu
Van Haber - Van'da Lüks Otomobil Sıhke Gölü'ne Uçtu
Van’da Bazı Kasaplar Hastanelik Oldu - Van Haber
Van’da Bazı Kasaplar Hastanelik Oldu - Van Haber
Son Yorumlananlar
Vanspor Tarihinin En Yüksek Bütçesini Kullandı
Vanspor Tarihinin En Yüksek Bütçesini Kullandı
2800 Yıllık Şamran Suyu Artık Akmıyor
2800 Yıllık Şamran Suyu Artık Akmıyor
Gergerlioğlu, Van BesiOSB'yi eleştirdi, Takva'dan cevap - Van Haber
Gergerlioğlu, Van BesiOSB'yi eleştirdi, Takva'dan cevap - Van Haber
Nuray Aydın, Kaynanalara "Doğum Yasağı"
Nuray Aydın, Kaynanalara "Doğum Yasağı"

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber
Van Haberleri, Van Haber Gazetesi, Van Son dakika Haber, güncel haberlerin yanı sıra okuyucularına analizler, röportajlar ve özel dosyalarla da zengin bir içerik sunar. Böylece, Van ve çevresinde vanhaber, Van Haberleri, Sondakika van. Van Haber. Van Haber Gazetesi ve Van Haberleri tarafından kurulmuştur.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz. Yazılan yazılar yazarlara aittir. Van Gazetesi

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber