Van ve çevre illerde nefroloji uzmanı yetersizliği hastaları mağdur ediyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tek nefroloji doktoru kalması uzun bekleme sürelerine neden oluyor.
Van'da nefroloji hastaları, uzman doktor yetersizliği nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görev yapan tek nefroloji uzmanı, bölgeye yetmiyor. Hakkâri, Bitlis, Ağrı gibi çevre illerden gelen hastaların da Van’a yönelmesiyle birlikte yoğunluk katlanarak artıyor.Geçtiğimiz haftalarda nefroloji alanında görev yapan bir doktorun istifa etmesiyle birlikte, bölgede yalnızca bir nefroloji uzmanı kaldı. Bu durum, randevu bulmakta zorlanan hastalar için ciddi bir sağlık krizine dönüştü.Sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerde sıraya giren vatandaşlar, sonuç göstermek ya da tedavi olmak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. İki gündür hastanede beklediğini belirten F.Y. isimli hasta, yaşadığı zorluğu şu sözlerle anlattı:“Sabahın 7’sinden beri buradayım, iki gündür sadece test sonuçlarımı göstermek için bekliyorum. Bugün önümde 90 kişi vardı. Tek bir nefroloji doktoru tüm Van’a ve çevre illere nasıl yetsin? Bu bizim kaderimiz olmamalı. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.”Van’daki mevcut durum, sadece il halkını değil, Hakkâri, Bitlis, Ağrı gibi çevre illerden gelen böbrek hastalarını da doğrudan etkiliyor. Özellikle kronik böbrek yetmezliği, diyaliz ve nakil hastalarının düzenli takip gerektirdiği düşünüldüğünde, uzman doktor eksikliği daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.Uzman Eksikliği İçin Acil Çağrı
Bölgedeki hastalar ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak Van ve çevre illere acil olarak yeni nefroloji uzmanları atanmasını talep ediyor. Özellikle doğu illerinde uzman hekim sayısının yetersiz olması, sağlıkta eşitsizliği bir kez daha gündeme getiriyor. Van - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber - Van Gazetesi - van haber Haber: Eyşan yetkin HABER KAYNAK: WatsApp Hber hattı.
Van'da nefroloji hastaları, uzman doktor yetersizliği nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görev yapan tek nefroloji uzmanı, bölgeye yetmiyor. Hakkâri, Bitlis, Ağrı gibi çevre illerden gelen hastaların da Van’a yönelmesiyle birlikte yoğunluk katlanarak artıyor.Geçtiğimiz haftalarda nefroloji alanında görev yapan bir doktorun istifa etmesiyle birlikte, bölgede yalnızca bir nefroloji uzmanı kaldı. Bu durum, randevu bulmakta zorlanan hastalar için ciddi bir sağlık krizine dönüştü.Sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerde sıraya giren vatandaşlar, sonuç göstermek ya da tedavi olmak için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. İki gündür hastanede beklediğini belirten F.Y. isimli hasta, yaşadığı zorluğu şu sözlerle anlattı:“Sabahın 7’sinden beri buradayım, iki gündür sadece test sonuçlarımı göstermek için bekliyorum. Bugün önümde 90 kişi vardı. Tek bir nefroloji doktoru tüm Van’a ve çevre illere nasıl yetsin? Bu bizim kaderimiz olmamalı. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.”Van’daki mevcut durum, sadece il halkını değil, Hakkâri, Bitlis, Ağrı gibi çevre illerden gelen böbrek hastalarını da doğrudan etkiliyor. Özellikle kronik böbrek yetmezliği, diyaliz ve nakil hastalarının düzenli takip gerektirdiği düşünüldüğünde, uzman doktor eksikliği daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir.Uzman Eksikliği İçin Acil ÇağrıBölgedeki hastalar ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak Van ve çevre illere acil olarak yeni nefroloji uzmanları atanmasını talep ediyor. Özellikle doğu illerinde uzman hekim sayısının yetersiz olması, sağlıkta eşitsizliği bir kez daha gündeme getiriyor. Van - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber - Van Gazetesi - van haber Haber: Eyşan yetkin HABER KAYNAK: WatsApp Hber hattı.













Çok doğru belki Türkiye'nin sağlık alanında in zor yeri Van ili olmuş hem nefroloji hem romatoloji alanında yaşanan yoğunluğu gündeme getiren bi tane milletvekili yok tüm bi rezalet