Anasayfa
  • Van Haber
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi Bilim-Teknoloji Turizm Dünya Eğitim Ekonomi Güncel Gündem Kültür-Sanat Magazin Sağlık Spor Siyaset
  • Ara
SON DAKİKA:
19:15
Van TSO Başkan Adayı İzzet Çoban'dan birlik ve sağduyu çağrısı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Van depreminde Buharlaşan Paranın Adresi
Ekonomi
Yayınlanma: 30 Ağustos 2016 - 15:11

Van depreminde Buharlaşan Paranın Adresi

FETÖ'ye yönelik operasyonlar kapsamında ifadesine başvurulan bir gizli tanık Van bölgesi karayolları sorumlularının Van depreminde toplanan yardım paralarını FETÖ'ye aktardıklarını öne sürdü...

Ekonomi
30 Ağustos 2016 - 15:11
TAKİP ETTAKİP ET
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Van depreminde Buharlaşan Paranın Adresi

Gizli tanık "WVGX167DE", Van bölgesi karayolları sorumlularının Van depreminde toplanan yardım paralarını FETÖ'ye aktardıklarını öne sürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan "Karayolları imamı" ve "karayolları abisi" olduğu iddia edilen 2 kişiyle ilgili gizli tanık ifadesi ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Karayolları imamı" olduğu iddia edilen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hasan Tahsin Ay ile "Karayolları abisi" olduğu öne sürülen Karayolları Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ziya Eken tutuklandı.

Eken ve Ay'ın emniyette verdiği ifadeler sırasında, "WVGX167DE" adı verilen gizli tanığın 2 isim hakkındaki beyanları ortaya çıktı.

Ay, Karayolları Genel Müdürlüğünde 1973'te işe başladığını, sırasıyla Van, Kastamonu ve Erzurum'da çalışmasının ardından 2011'de tekrar Van'a bölge müdür yardımcısı, 2013'te ise Karayolları Genel Müdürlüğüne şube müdürü olarak atandığını anlattı.

Bu tarihten itibaren Ankara'da çalıştığını belirten Ay, darbe girişiminin ardından 21 Temmuz'da görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

İfadesinde FETÖ ile bir bağının olmadığını iddia eden Ay, darbe girişimiyle ilgili önceden bilgisinin olmadığını da savundu.

Ay, "Darbe girişimi olacağı konusunda talimat verildi mi?" sorusuna, "15 Temmuz akşamı yatsı namazı çıkışı helikopter seslerini duyduk ve eve gelince de televizyondan detayları öğrendim. Kesinlikle talimat almadım." yanıtını verdi.

GİZLİ TANIK BEYANLARI
Emniyetteki sorgusunda kendisi hakkında gizli tanık beyanları okunan Ay, hakkındaki suçlamaları iftira olarak niteledi ve kabul etmedi.

"WVGX167DE" adı verilen gizli tanığın, Ay hakkındaki beyanlarında şu ifadeler yer alıyor:

"Bu örgüt mensubu Van 11. Bölge Müdürlüğünde müdür yardımcısıydı. Şu anda Karayolları Genel Müdürlüğünde şube müdürüdür. Bu örgüt mensubu Karayolları Bölge Müdürlüğünden sorumlu FETÖ/PDY imamıydı. Bu kişi Van il merkezinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten FETÖ/PDY imamlarıyla irtibatlı olan Karayolları imamıydı. Kendi makam odasında Van sorumlu imamlarıyla toplantı yaptıklarını biliyorum. Bu kişi karayollarından ihaleleri sürekli olarak FETÖ/PDY üyesi müteahhitlere veren kişidir. Diğer müteahhitlerden de himmet adı altında kurban, zekat, burs parası toplayarak örgüte finans sağlayan kişidir. Makam odasında sürekli olarak Fetullah Gülen kitapları bulundurduğu, odasına gelen kişilere de bu kitapları okuyarak eleman temin ederek, Van'da düzenlenen örgüt toplantılarına götürdüğünü biliyorum. Bu örgüt mensubunu FETÖ/PDY'nin Van imamlarını umreye gönderdiklerini biliyorum. Bu kişi, deprem döneminde gelen yardımlar ve çalışmaları direkt FETÖ/PDY mensuplarına aktaran ve bu malzemelerin bir çoğunu Serhat Koleji ve bu örgütle bağlantılı yerlere aktaran kişidir."

MEHMET ZİYA EKEN'İN İFADESİ
Karayolları Şube Müdürü Mehmet Ziya Eken de ifadesinde, hakkındaki iddiaları reddetti.

Eken, 2006 yılındaki KPSS'den aldığı 78 puan ile 2007'de Karayolları Van 11. Bölge Müdürlüğüne atandığını, 2014'te ise Karayolları Genel Müdürlüğünde görevlendirildiğini belirtti.

Örgüt üyesi olmadığını savunan Eken, Bank Asya'ya ait bireysel emeklilik hesabı bulunduğunu, 2013'te açılan bu hesabı 2015'te iptal ettirdiğini anlattı.

Sorular üzerine, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i medya aracılığıyla tanıdığını, herhangi bir bağının bulunmadığını ileri süren Eken, 2010'da yapılan Anayasa referandumunda AK Parti müşahitliği yaptığını vurguladı.

FETÖ'ye ait yurt veya evlerde kalmadığını, örgütün yurt içi ve dışı gezilerine katılmadığını ileri süren Eken, burs, himmet, yardım, bağış adı altında FETÖ için para toplamadığını savundu.

GİZLİ TANIK İFADESİ
"WVGX167DE" adı verilen gizli tanık, Eken hakkındaki beyanlarında ise şu ifadeleri kullandı:

"Van 11. Bölge Müdürlüğünde başmühendis olarak çalışan kişidir. Halen Karayolları Genel Müdürlüğünde Daire Başkan Yardımcısı olarak çalışır. Bu kişi, Van'da FETÖ/PDY'nin karayolları abisiydi. Bu kişinin örgüt içerisindeki tek görevi, FETÖ/PDY mensuplarının, Van imamlarının düzenledikleri toplantılara, sohbetlere eleman temin etmekti. Bu örgüt mensubunu, FETÖ/PDY'nin Van imamlarının umreye gönderdiklerini biliyorum. Van Teknik Teknik Elemanlar Derneği kurucu üyesidir. FETÖ/PDY tarafından kurulan bu dernek örgüte finans elde eder."

KAYNAK: http://www.takvim.com.tr

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Van TSO Başkan Adayı İzzet Çoban'dan birlik ve sağduyu çağrısı
Van TSO Başkan Adayı İzzet Çoban'dan birlik ve sağduyu çağrısı
Van TSO seçimlerinde birlik çağrısı: Bu şehrin kaybedecek zamanı yok
Van TSO seçimlerinde birlik çağrısı: Bu şehrin kaybedecek zamanı...
Van'da Pazar Günü Fırtına Alarmı!
Van'da Pazar Günü Fırtına Alarmı!
Kandaşoğlu’ndan Van TSO Seçimleri Öncesi Adalet Çağrısı
Kandaşoğlu’ndan Van TSO Seçimleri Öncesi Adalet Çağrısı
BAŞKAN TAKVA: SEÇİM GEÇER, BİRLİKTE YAŞAM DEVAM EDER
BAŞKAN TAKVA: SEÇİM GEÇER, BİRLİKTE YAŞAM DEVAM EDER
Çok Okunan Haberler
Van'da Millî Eğitimde Görev Değişikliği!
Van'da Millî Eğitimde Görev Değişikliği!
Van İpekyolu'nda Harun Yeşilova Eğitim İçin Sahada
Van İpekyolu'nda Harun Yeşilova Eğitim İçin Sahada
Van’da yıllardır beklenen yol için çalışmalar başladı
Van’da yıllardır beklenen yol için çalışmalar başladı
Son Yorumlananlar
BİG Van Bölge Müdürü Tokgöz’den Tuğgeneral Avkıran’a ziyaret
BİG Van Bölge Müdürü Tokgöz’den Tuğgeneral Avkıran’a ziyaret...
Başkan adayı İzzet Çoban VAGİ Projesini Tanıttı
Başkan adayı İzzet Çoban VAGİ Projesini Tanıttı
Van Gölü Kıyısında Ulaşım Ağı Genişliyor
Van Gölü Kıyısında Ulaşım Ağı Genişliyor
CHP VAN’IN TOKİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIYOR!
CHP VAN’IN TOKİ SORUNUNU MECLİSE TAŞIYOR!

Ana Sayfa
Van Haber
Van
Van Gazetesi
Van Haberleri
Van Haberleri Gazetesi
Bilim-Teknoloji
Turizm
Dünya
Eğitim
Ekonomi
Güncel
Gündem
Kültür-Sanat
Magazin
Sağlık
Spor
Siyaset
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Van
  • Van Gazetesi
  • Van Haber
  • Van Haberleri
  • Van Haberleri Gazetesi
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Van Haber
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Van Haber. Van Haberleri Gazetesi, Son Dakika Van Haber Gazetesi ve Van Gazetesi alanlarında en güncel haber, analiz, röportaj ve özel dosyaları sizlere sunuyoruz. Sitemizde yer alan yazı, fotoğraf ve videoların her hakkı saklıdır; kaynak gösterilmeden veya izin alınmadan kullanılamaz. Tüm içerikler yazarlarına aittir.

Yazılım: Tumeva Bilişim

van haber